Koreansk kylling med ris, ingefærsyltet agurksalat og soya- og srirachamajones

Streetfood

Laktosefri
Glutenfri

Koreansk kylling med ris

ingefærsyltet agurksalat og soya- og srirachamajones
Ny oppskrift
Under 40 min
17 Ingredienser
En variant på Korean fried chicken- En litt enklere variant, men fortsatt like sticky og godt!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Kyllinglårfilet
320 g
Maisstivelse
1 pakke
Salt
½ ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Agurk
1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Ingefær
½ bit
Rødløk
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Salt
½ ts
Sukker
2 ss
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatpuré
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Røkt chilimix
1 pakke
Sukker
2 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Vann
2 ss
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Srirachasaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
883 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
106 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken. Rist sesamfrøene fra begge pakkene i en tørr stekepanne på høy varme i omtrent 30 sekunder, eller til de er gylne. Ha sesamfrøene over i en liten skål.
 Del kyllingen i litt mindre biter, la fettet være på, det smelter i pannen og gir god smak. Legg kyllingen i en skål, og vend inn ½ ts salt og 1 ss eddik. La kyllingen marinere i 10 minutter. 
 Skyll agurken og bønnespirene, og skrell løken og hele ingefæren. Kutt agurken og løken i tynne skiver, og finriv ingefæren på et rivjern. Bland sammen 2 ss eddik, ½ ts salt og 2 ss sukker i en bolle, og vend inn agurken, løken og halvparten av ingefæren. La det hele marinere på benken i omtrent 15 minutter, og vend inn bønnespirene og halvparten av sesamfrøene rett før servering. 
Skrell og finriv hvitløken på et rivjern. Ha hvitløken i en liten skål sammen med resten av den revne ingefæren, og vend inn tomatpureèn, soyasausen, 2 ss sukker, 1 ts eddik, 2 ss vann og ønsket mengde av den røkte chilimiksen.
 Ha majonesen i en liten skål, og smak til med soyasausen og srirachaen (den er sterk).
Ha maisstivelsen på en vid tallerken og vend kyllingen godt inn i den. Varm opp stekepannen fra punkt 1 til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er sprø og gjennomstekt.
 Hell glazen fra punkt 4 over kyllingen i pannen, og vend det godt sammen, slik at kylling blir dekt. Strø over resten av sesamfrøene ved servering.
God middag!