Streetfood
Birria tacos
Chilistekte fylte tortillalefser med pulled pork, mozzarella og mangosalsaNy oppskrift
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- vann
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomat
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Tomatpuré
½–1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Mørkokt svinebog
300 g
Koriander
½ bunt
Hvetetortillaer
4 stk
Revet mozzarella
100 g
Vann
1 dl
Mango
1 stk
Rødløk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 839 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis dere ønsker å forenkle oppskriften kan dere lage tacos uten å steke dem etter de er brettet.
Skrell løken og hvitløken, og skyll tomaten og chilien. Finhakk løken og hvitløken, kutt tomaten i terninger og chilien i skiver. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien og tomaten i omtrent 1 minutt under omrøring. Tilsett tomatpureèn, ønsket mengde av chilimiksen, buljongen og 1 dl vann. Ha i svinebogen og kraften fra pakken, og la det hele småkoke under lokk i 10 minutter.
Skrell mangoen og rødløken, og skyll hele korianderbunten. Kutt mangoen i små terninger, og finhakk rødløken og halvparten av korianderen. Ha det hele i en serveringsskål, og smak til med saft fra limen og litt salt.
Plukk forsiktig ut kjøttet fra kjelen, og legg det over i en form. Ha resten av korianderen i kjelen, og kjør sausen glatt med en stavmikser. Smak til med litt salt, og la sausen stå på middels lav varme.
Legg tortillaene utover kjøkkenbenken. Dra kjøttet i formen fra hverandre med to gafler, og vend inn litt av sausen. Fordel kjøttet og osten på nedre halvdel av tortillaene, og brett øvre halvdel over, slik at det blir fire halvmåner. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Pensle tacosene med litt av sausen, og stek dem i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gylne.
Hell resten av sausen i to små skåler. Del Birria tacosene i mindre trekanter, og dypp dem i hver deres sausskål. Server mangosalaten til retten.
God middag!