Kebabakia- Greske kebaber med dirty greek fries, bakte grønnsaker og paprika- og fetakrem

Streetfood

Kebabakia

Greske kebaber med dirty greek fries, bakte grønnsaker og paprika- og fetakrem
Ny oppskrift
Under 45 min
23 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Poteter
350 g
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Snackoliven
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Rød paprika
1 stk
Grønn squash
½ stk
Rødløk
1 stk
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Panering
½–1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Paprikakrydder
½–1 pakke
Spisskummen
½ pakke
Oregano
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Grillspyd
1 pakke
Vann
½ dl
Hvitløksfedd
1 stk
Yoghurt naturell
100–150 g
(Melk, Laktose)
Ajvar
½–1 pakke
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Chiliflak
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
920 kcal
Fett:
49 g
Karbohydrater:
71 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend på friesene midtveis i steketiden for et jevnere resultat.
 Skyll paprikaen og squashen, og skrell løken. Kutt paprikaen og squashen i grove biter, og løken i båter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og persilladen. Bak grønnsakene i ovnen under potetene i omtrent 18 minutter, til de er møre.
 Skyll og finhakk persillen. Skrell og finhakk hvitløken, og ha den og halvparten av persillen i en bolle sammen med paneringen, kjøttdeigen, paprika- kummin- og oreganokrydderet, halve pakken med chiliflak og ½ dl vann. Krydre med litt salt og pepper, og kna farsen godt sammen.
 Form fire avlange pølser av deigen. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabakiaene i 2 minutter på hver side, til de får en gyllen stekeskorpe. Tre et grillspyd inn i hver av kebabakiaene, og legg dem oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 10 minutter av steketiden.
 Skrell hvitløken, og ha den i et litermål sammen med yoghurten, ajvaren, halvparten av fetaosten og resten av chiliflakene. Kjør det hele sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Ha kremen over i en serveringsskål. 
Topp de ferdigstekte friesene med litt av paprika- og fetakremen, olivenene og resten av fetaosten og persillen. 
God middag!