Streetfood
Kebabakia
Greske kebaber med dirty greek fries, bakte grønnsaker og paprika- og fetakremNy oppskrift
Under 45 min
23 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Fetaost
50 g
Snackoliven
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Rød paprika
1 stk
Grønn squash
½ stk
Rødløk
1 stk
Persillade
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Panering
½–1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Paprikakrydder
½–1 pakke
Spisskummen
½ pakke
Oregano
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Grillspyd
1 pakke
Vann
½ dl
Hvitløksfedd
1 stk
Yoghurt naturell
100–150 g
Ajvar
½–1 pakke
Fetaost
50 g
Chiliflak
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 920 kcal
- Fett:
- 49 g
- Karbohydrater:
- 71 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend på friesene midtveis i steketiden for et jevnere resultat.
Skyll paprikaen og squashen, og skrell løken. Kutt paprikaen og squashen i grove biter, og løken i båter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og persilladen. Bak grønnsakene i ovnen under potetene i omtrent 18 minutter, til de er møre.
Skyll og finhakk persillen. Skrell og finhakk hvitløken, og ha den og halvparten av persillen i en bolle sammen med paneringen, kjøttdeigen, paprika- kummin- og oreganokrydderet, halve pakken med chiliflak og ½ dl vann. Krydre med litt salt og pepper, og kna farsen godt sammen.
Form fire avlange pølser av deigen. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabakiaene i 2 minutter på hver side, til de får en gyllen stekeskorpe. Tre et grillspyd inn i hver av kebabakiaene, og legg dem oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 10 minutter av steketiden.
Skrell hvitløken, og ha den i et litermål sammen med yoghurten, ajvaren, halvparten av fetaosten og resten av chiliflakene. Kjør det hele sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Ha kremen over i en serveringsskål.
Topp de ferdigstekte friesene med litt av paprika- og fetakremen, olivenene og resten av fetaosten og persillen.
God middag!