Falafel i pita med myntesalat, yoghurtdressing og hummus

Streetfood

Vegetar

Falafel i pita

med myntesalat, yoghurtsaus og hummus
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Hvitløksfedd
1 stk
Kikerter
1 pakke
Spisskummen
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Hvitløksfedd
½–1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Mynte
1 bunt
Rødløk
1 stk
Olivenolje
1 ss
Pitabrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Falafler
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
756 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
95 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pitaene kan fint varmes i brødrister om dere har, da trengs ikke stekeovnen å varmes opp.

Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme (se tips). 
Skrell hvitløken. Hell laken av kikertene men spar på 2 ss av laken. Ha kikertene og laken i et litermål sammen med hvitløken, 1 ss olivenolje og ønsket mengde av spisskummen-krydderet. Kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn mos, og smak til med saft fra halve sitronen og litt salt. Spe eventuelt med litt vann hvis dere ønsker en løsere hummus. Ha hummusen over i en serveringsskål. 
 Skrell og finriv hvitløken på et rivjern. Ha yoghurten i en serveringsskål, bland inn hvitløken, og smak til med salt og grovkvernet pepper.
 Ha saften fra resten av sitronen i en bolle, og rør inn 1 ts sukker. Vend inn rødkålen, og la det hele marinere på benken frem til servering. Vend på kålen et par ganger underveis. 
Skyll agurken, tomaten og mynten, og skrell rødløken. Kutt agurken og tomaten i små terninger og finhakk løken og mynten. Ha det hele i en salatbolle, vend inn 1 ss olivenolje, og smak til med litt salt og pepper.
 Tilbered pitaene som anvist på pakken, og del dem i to på midten før servering. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene under omrøring i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme og sprø.
Fyll pitaene med den syrlige rødkålen, myntesalaten, falaflene, hummusen og yoghurtdressingen etter eget ønske. 
God middag!