Tacobowl med ris
tomat- og maissalsa, og kremet jalapeñodressingNy oppskrift
Under 30 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
Jasminris
135 g
Jalapeño
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Lett urtedressing
1 pakke
Lettmajones
1 pakke
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Tomat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Koriander
½ bunt
Sukker
1 ts
Rødløk
½ stk
Svarte bønner
½–1 pakke
Kjøttdeig
150 g
Three spice
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 736 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 85 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fjern frøene på jalapeñoen for en litt mildere smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll jalapeñoen, korianderen og limen, og finriv skallet (kun det grønne) på limen. Kutt jalapeñoen i skiver og ha de i et litermål sammen med urtedressingen, majonesen, limeskallet og halvparten av korianderen (se tips). Kjør det sammen med en stavmikser til en jevn dressing, og smak til med salt.
Skrell og finhakk hele rødløken, og ha halvparten i en serveringsskål sammen med saften fra limen og 1 ts sukker. La løken marinere i 5 minutter. Skyll og kutt tomaten i små terninger, hell laken av maisen og grovhakk resten av korianderen. Vend tomaten, maisen og korianderen inn med løken rett før servering, og smak til med salt.
Hell laken av bønnene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Ha i resten av løken fra forrige punkt, del kjøttdeigen i mindre biter, og stek det hele videre i 3–4 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Ha i bønnene og three spice-krydderet mot slutten av steketiden. Bland alt godt sammen, og smak til med salt.
Skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Fordel risen i boller, og topp med tacokjøttet, salaten, salsaen og jalapeñodressingen.
God middag!