Roede
Hyse med sitron- og estragonbakte gulrøtter
poteter og smørsausNy oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
400 g
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Estragon
½–1 pakke
Olje
1 ts
Poteter
350 g
Smørsaus
½–1 pakke
Hysefilet
300 g
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 472 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 49 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fisken sammen med gulrøttene på stekebrettet hvis det er plass, for å spare litt oppvask.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire på langs. Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern, og del sitronen i to. Skyll estragonen, plukk bladene av stilkene, og finhakk estragonbladene. Fordel gulrøttene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn saften fra halve sitronen, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter.
Ha potetene i en kjele og dekk dem med lettsaltet vann. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha sausen over i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring.
Krydre fisken med salt og pepper, og fordel den i en smurt ildfast form. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Vend estragonen og sitronskallet inn med de bakte gulrøttene og løken. Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten.
150 g Poteter: 150 g Fisk: 125 g Saus: 3 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!