Sous vide kyllingfilet
med potetmos, estragonbakte grønnsaker og rødvinssausNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Saftig kyllingfilet, myk potetmos og krydrede grønnsaker med estragon er en sunn og smakfull hverdagsrett.
Saftig kyllingfilet, myk potetmos og krydrede grønnsaker med estragon er en sunn og smakfull hverdagsrett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Smør
½ ss
Melk
1 dl
Squash
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Estragon
1 bunt
Sitruskrydder
1 pakke
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Rødvinssaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 604 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell potetene om dere foretrekker en potetmos uten skall.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, ha dem i en kjele, og dekk til med vann. Kok potetene i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll squashen og skrell gulrøttene og løken. Kutt squashen i skiver, gulrøttene i skiver på skrå, og løken i båter. Fordel grønnsaken på et stekekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsaken i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll estragonen, plukk bladene av stilkene, og grovhakk bladene. Vend estragonen og sitruskrydderet inn med de ferdigstekte grønnsakene.
Ha kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form, og stek kyllingen i ovnen i omtrent 15 minuttene, eller til den er gjennomvarm. La kyllingen hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver.
Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør og kraften fra kyllingen. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!