Sous vide kyllingfilet med potetmos, estragonbakte grønnsaker og rødvinssaus

Sous vide kyllingfilet

med potetmos, estragonbakte grønnsaker og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Saftig kyllingfilet, myk potetmos og krydrede grønnsaker med estragon er en sunn og smakfull hverdagsrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Squash
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Estragon
1 bunt
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Rødvinssaus
½–1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
604 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell potetene om dere foretrekker en potetmos uten skall.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, ha dem i en kjele, og dekk til med vann. Kok potetene i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll squashen og skrell gulrøttene og løken. Kutt squashen i skiver, gulrøttene i skiver på skrå, og løken i båter. Fordel grønnsaken på et stekekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsaken i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll estragonen, plukk bladene av stilkene, og grovhakk bladene. Vend estragonen og sitruskrydderet inn med de ferdigstekte grønnsakene.
 Ha kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form, og stek kyllingen i ovnen i omtrent 15 minuttene, eller til den er gjennomvarm. La kyllingen hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver.
 Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring. 
Sil vannet av de ferdigkokte potetene. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør og kraften fra kyllingen. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!