Laktosefri
One-pot fransk løkpasta
med mørbradbiff og ruccolaNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Mezze maniche
½ pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Grana Padano
½–1 pakke
Vann
5 dl
Ruccola
50 g
Tomat
½ stk
Mørbrad
180 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 904 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 89 g
- Protein:
- 64 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne en enkel vinaigrette til salaten med 1 ss olivenolje, 1 ts eddik og litt salt og pepper.
Skrell og kutt løken i tynne skiver og skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt av oljen fra balsamicovinaigretten. Stek løken under omrøring i 7–8 minutter til den er gyllen. Ha i hvitløken mot slutten av steketiden. Tilsett oksebuljongen, 1–2 ss til av balsamicovinaigretten, den ukokte pastaen og 5 dl vann, og rør sammen. Dekk med lokk, kok opp, og la det småkoke i 10–12 minutter, til pastaen er gjennomkokt og mesteparten av væsken har kokt inn. Rør om et par ganger i løpet av koketiden. Finriv Grana Padano osten på et rivjern, og vend den inn rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2 minutter på hver side. La kjøttet hvile til resten av retten er klar, og kutt det i skiver før servering.
Skyll ruccolaen og tomaten, og kutt tomaten i båter (se tips).
God middag!