Laktosefri
Spicy kylling
med soya- og ingefærnudler, peanøtter og søt chilisausNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Rød paprika
1 stk
Brokkoli
1 stk
Grønnkål
50 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Chiliflak
½–1 pakke
Nudler
125 g
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Lime
1 stk
Søt chilisaus
½–1 pakke
Peanøtter
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 715 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold gjerne fettet på kyllingen, det smelter i pannen og gir mer og bedre smak.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele til nudlene.
Skyll, rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i tynne staver.
Varm opp en wokpanne eller en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok paprikaen, brokkolien og grønnkålen i 2–3 minutter under omrøring. Krydre med litt salt, og ha grønnsakene over på et fat.
Skjær kyllingen i mindre biter (se tips). Ha litt ny olje i stekepannen fra forrige punkt, og stek kyllingen under omrøring i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Krydre med ønsket mengde av chiliflakene og litt salt.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Sil vannet fra de ferdigkokte nudlene, ha dem tilbake i kjelen og vend inn soya- og ingefærsausen.
Kutt limen i båter. Vend kyllingen og grønnsakene inn med nudlene, og varm det hele opp om nødvendig. Topp retten med limebåtene, den søte chilisausen og peanøttene.
God middag!