Spicy kylling med soya- og ingefærnudler, peanøtter og søt chilisaus
Laktosefri

Spicy kylling

med soya- og ingefærnudler, peanøtter og søt chilisaus
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Rød paprika
1 stk
Brokkoli
1 stk
Grønnkål
50 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Chiliflak
½–1 pakke
Nudler
125 g
(Egg, Hvete)
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Lime
1 stk
Søt chilisaus
½–1 pakke
Peanøtter
½–1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
715 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold gjerne fettet på kyllingen, det smelter i pannen og gir mer og bedre smak.

Kok opp lettsaltet vann i en kjele til nudlene. 
Skyll, rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i tynne staver. 
 Varm opp en wokpanne eller en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok paprikaen, brokkolien og grønnkålen i 2–3 minutter under omrøring. Krydre med litt salt, og ha grønnsakene over på et fat. 
 Skjær kyllingen i mindre biter (se tips). Ha litt ny olje i stekepannen fra forrige punkt, og stek kyllingen under omrøring i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Krydre med ønsket mengde av chiliflakene og litt salt.   
 Tilbered nudlene som anvist på pakken. Sil vannet fra de ferdigkokte nudlene, ha dem tilbake i kjelen og vend inn soya- og ingefærsausen. 
 Kutt limen i båter. Vend kyllingen og grønnsakene inn med nudlene, og varm det hele opp om nødvendig. Topp retten med limebåtene, den søte chilisausen og peanøttene.
God middag!