Kyllingbryst med knuste poteter
sitronsjy, bakte beter og jordskokkNy oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Jordskokker
250 g
Rødbete
1 stk
Gul løk
1 stk
Urtemiks
1 pakke
Kyllingbryst
300 g
Sitron
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Smør
1 ss
Hvetemel
½ ss
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 538 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis det er vanskelig å kutte tynne skiver av jordskokken, kan den kuttes så tynt som mulig for så å kokes i 5 minutter med potetene. Fordel dem så på stekebrettet og følg oppskriften videre.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell potetene om ønskelig, og del dem i to hvis de er store. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Knus de ferdigkokte potetene med en gaffel, vend inn 1 ss smør og krydre med litt pepper.
Skyll eller skrell jordskokkene, og kutt dem i tynne skiver (se tips). Fordel skivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek jordskokkene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne. Snu på skivene halvveis inn i steketiden.
Skrell rødbeten og løken, kutt dem i tynne båter, og ha dem over i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak dem i ovnen under jordskokken i omtrent 20 minutter, til de er møre. Vend inn urtemiksen ved servering.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over på brettet med jordskokken, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
Senk varmen på stekepannen til middels varme, og rør inn ½ ss hvetemel. Spe på med 2 dl vann, litt etter litt, til ønsket konsistens. Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Smak til sjyen med soyasausen og saften og skallet fra sitronen.
God middag!