Laktosefri
Scampiwok med nudler
sweet chilisaus og fritert ingefærNy oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Pannestekt og sprø scampi med søt chilisaus er en kjent klassiker, og er ekstra godt på sommeren!
Pannestekt og sprø scampi med søt chilisaus er en kjent klassiker, og er ekstra godt på sommeren!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Skalldyr·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Ingefær
1 bit
Olje
1 dl
Eggnudler
125 g
Gul løk
1 stk
Scampi naturell
150 g
Strimlet wokmiks
150 g
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 416 kcal
- Fett:
- 3 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Oljen etter friteringen kan brukes flere ganger. Avkjøl oljen og oppbevar den i en lufttett beholder eller i et glass i kjøkkenskapet.
Skrell og kutt ingefæren i tynne strimler. Varm opp 1 dl olje i en liten kjele. Du kan sjekke om oljen er varm nok ved å ta en tresleiv ned i den. Om det bruser er oljen varm nok. Friter ingefæren til den blir gyllen, i omtrent 2 minutter. Ta ingefæren ut med en hullsleiv eller klype, og legg den på kjøkkenpapir.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, tilsett litt olje og wok scampiene i 2 minuttter. Ha scampiene over på en tallerken. Tilsett litt mer olje i stekepannen, og wok løken og wokmiksen under omrøring i 3 minutter før du har tilbake scampiene. Vend det hele sammen, og krydre med salt og pepper.
Server sweet chili-sausen til retten.
God middag!