Scampiwok med nudler, sweet chilisaus og fritert ingefær
Laktosefri

Scampiwok med nudler

sweet chilisaus og fritert ingefær
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Pannestekt og sprø scampi med søt chilisaus er en kjent klassiker, og er ekstra godt på sommeren!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Ingefær
1 bit
Olje
1 dl
Eggnudler
125 g
(Egg, Hvete)
Gul løk
1 stk
Scampi naturell
150 g
(Skalldyr)
Strimlet wokmiks
150 g
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
416 kcal
Fett:
3 g
Karbohydrater:
74 g
Protein:
23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Oljen etter friteringen kan brukes flere ganger. Avkjøl oljen og oppbevar den i en lufttett beholder eller i et glass i kjøkkenskapet.

Skrell og kutt ingefæren i tynne strimler. Varm opp 1 dl olje i en liten kjele. Du kan sjekke om oljen er varm nok ved å ta en tresleiv ned i den. Om det bruser er oljen varm nok. Friter ingefæren til den blir gyllen, i omtrent 2 minutter. Ta ingefæren ut med en hullsleiv eller klype, og legg den på kjøkkenpapir.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
Skrell og kutt løken i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, tilsett litt olje og wok scampiene i 2 minuttter. Ha scampiene over på en tallerken. Tilsett litt mer olje i stekepannen, og wok løken og wokmiksen under omrøring i 3 minutter før du har tilbake scampiene. Vend det hele sammen, og krydre med salt og pepper.   
Server sweet chili-sausen til retten. 
God middag!