Sticky smoked bbq-pork bowl med knust agurksalat og ris
Laktosefri

Sticky smoked bbq-pork bowl

med knust agurksalat og ris
Ny oppskrift
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
135 g
Barbecuesaus
1 pakke
Honning
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Rettich
1 bit
Agurk
1 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Rød chili
1 stk
Råkostmiks
150 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
684 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
88 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kjøttet i en stekepanne med litt olje på middels høy varme i omtrent 3 minutter på hver side. Pensle kjøttet med glazen mot slutten av steketiden.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Pisk sammen barbecuesausen, honningen og det røkte paprikapulveret i en liten skål. Legg kjøttet på et stekebrett med bakepapir, og pensle på glazen (se tips). Stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til det er gjennomstekt. Kutt kjøttet i strimler før servering.
 Skrell hvitløken, sjalottløken og rettichen, og skyll agurken. Kutt sjalottløken i tynne ringer og rettichen i strimler. Finhakk hvitløken og knus agurken i mindre stykker, eller kutt den i skiver. Vend alt sammen i en bolle med soya- og ingefærsausen og dryss sesamfrøene over.   
Skyll og kutt chilien i ringer. Fordel risen i skåler, og legg kjøttet, agurksalaten og råkostmiksen i seksjoner over. Topp med chilien og bbq-sausen fra kjøttet.  
God middag!