Kremet fullkornspasta med kyllingkjøttdeig, sopp, cherrytomater og spinat

Kremet fullkornspasta med kyllingkjøttdeig

sopp, cherrytomater og spinat
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
Fullkornspenne
200 g
(Hvete)
Sjampinjong
100 g
Hvitløksfedd
1 stk
Cherrytomater
125 g
Rød paprika
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Spinat
50 g
Kyllingkjøttdeig
300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Chiliflak
½ pakke
Pastavann
1–2 dl
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
708 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil kan du lage en topping. Del cherrytomatene i to og bland dem med grovhakket persille, ønsket mengde av chiliflakene, litt olivenolje, salt og pepper.

Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 2 dl av pastavannet før pastaen siles.
 Rens sjampinjongene fri for jord, og kutt dem i skiver. Skrell og finhakk hvitløk. Skyll cherrytomatene, paprikaen, bladpersillen og spinaten. Kutt paprikaen i terninger og grovhakk persillen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt.
 Ha i sjampinjongen og paprikaen, og stek videre i 2–3 minutter. Rør inn cherrytomatene, hønsebuljongen, crème fraîchen, 1–2 dl av pastavannet og ønsket mengde av chiliflakene, og la det småkoke i 4–5 minutter. Vend inn spinaten det siste minuttet av koketiden, og smak til med salt og pepper.
Server pastaen med den kremede sausen og topp med bladpersillen. 
God middag!