Pannestekt laks med gresskarkrem, couscous, bakt squash og mynte

Pannestekt laks med gresskarkrem

couscous, bakt squash og mynte
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Flaskegresskar
¾ stk
Vann
½–1 dl
Grønn squash
½ stk
Mynte
1 bunt
Fullkornscouscous
½ pakke
(Hvete)
Flaskegresskar
¼ stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Ruccola
50 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
668 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
73 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk to stekebrett til grønnsakene hvis det blir for trangt.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Del gresskaret i to på langs, legg det med snittflatene ned på et skjærebrett, og kutt vekk skallet. Snu gresskaret og skrap ut frøene med en skje. Kutt av den nederste, mest hullete delen av gresskaret, og spar det til senere. Kutt resten av gresskaret i terninger, og ha dem over på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.
Skyll squashen og mynten. Kutt squashen i skiver og plukk myntebladene fra stilkene. Legg squashen på stekebrettet med gresskaret, vend inn litt olje salt og pepper i begge sidene, og bak hele brettet med grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Grovhakk mynten og vend den inn med squashen rett før servering. 
 Tilbered couscousen som anvist på pakken. Husk å halvere vannmengden. 
 Kutt resten av gresskaret i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn gresskaret, og la det trekke i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Ha omtrent ¾ av det bakte gresskaret over i et litermål, og kjør det glatt med en stavmikser mens du sper med ½–1 dl vann, eller til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll ruccolaen. Smør gresskarkremen på tallerkener, og fordel couscousen over. Topp med resten av gresskarterningene, den bakte squashen, det syltede gresskaret, laksen og ruccolaen.
God middag!