Roede
Laktosefri
Lyrfilet i hjemmelaget tomatsaus
med poteter, oliventopping og aioliNy oppskrift
Under 40 min
15 Ingredienser
Dette er en variant på den kjente retten Bacalao, som har sine røtter i Portugal og Spania. Her servert med oliventopping og aioli.
Dette er en variant på den kjente retten Bacalao, som har sine røtter i Portugal og Spania. Her servert med oliventopping og aioli.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Hvete
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Lyrfilet
300 g
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Tomatsaus
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Vann
2–3 dl
Olivenolje
1 ss
Kalamataoliven
½–1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Panko
½ pakke
Chiliflak
1 pakke
Olje
1 ts
Hvitløksfedd
½–1 stk
Lettmajones
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 621 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør tomatsausen sammen med en stavmikser hvis dere ønsker en jevnere konsistens på sausen.
Skyll og kutt potetene i skiver på omtrent 2 cm. Kok potetskivene i lettsaltet vann i 12–15 minutter, til de er myke men ikke helt gjennomkokt. Hell av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen.
Legg fisken på et brett, og krydre den med litt salt. Skrell hvitløken, gulrøttene og løken. Kutt hvitløken i tynne skiver, løken i litt tykkere skiver og grovriv gulrøttene på et rivjern. Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i 1 ss olivenolje. Ha i løken, hvitløken og gulrøttene, og la grønnsakene surre i oljen i et par minutter. Vend inn tomatpurèen, og la det steke i ett minutt til. Tilsett tomatsausen, 2–3 dl vann, buljongen og paprikakrydderet. Kok opp, og la sausen småkoke i 15 minutter, til grønnsakene er møre (se tips).
Kutt olivenene i skiver og skyll og finhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek olivenene og pankoen i 4 minutter under omrøring, til pankoen er gyllen. Vend inn persillen og ønsket mengde av chiliflakene.
Hell av væsken som har samlet seg under fisken, og del stykkene på størrelse med potetskivene. Vend de kokte potetskivene forsiktig inn i tomatsausen, og dytt fisken litt ned i sausen. Skru ned til lav varme, legg på et lokk, og la fisken trekke i sausen i omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk hvitløken. Ha lettmajonesen i en liten skål, vend inn hvitløken og smak til med salt og pepper.
Server tomatgryten med lyr og poteter i dype skåler, og topp med oliventoppingen og aiolien.
400 g Oliventopping: 1 ss Majones: 1 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!