Potetfries med karriwurst, to sauser og syltet kål- og paprikasalat
Glutenfri

Potetfries med karriwurst

to sauser og syltet kål- og paprikasalat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Karriwurst regnes for å ha blitt oppfunnet i Berlin på slutten av 1940-tallet, men er i dag en av Tysklands mest populære streetfood retter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Rød paprika
½ stk
Hodekål
200 g
Oregano
1 pakke
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 ss
Karriwurst
300 g
(Selleri, Melk, Laktose)
Ajvar
½ pakke
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Karri
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
770 kcal
Fett:
47 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag den syltede kål- og paprikasalaten dagen før og server den kald. Smak til aiolien med karrien eller dryss karrien over ved servering. Ajvaren kan vendes sammen med med pølsene i stekepannen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.  
 Skyll og kutt potetene i staver. Fordel friesene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på friesene halvveis i steketiden for et sprøere resultat. Krydre potetene med kryddermiksen før servering.  
 Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Ha paprikastrimlene, 1 dl vann, ½ dl eddik og 1 ss sukker i en stor kjele, og kok opp under lokk. Kutt kålen i tynne strimler, og vend den, oreganoen og litt salt sammen med paprikaen. La det hele trekke under lokk frem til servering (se tips).
Kutt pølsene i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsebitene i omtrent 3 minutter.  
Server ajvarsausen, aiolien og karrien til retten. 
God middag!