Glutenfri
Potetfries med karriwurst
to sauser og syltet kål- og paprikasalatNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Karriwurst regnes for å ha blitt oppfunnet i Berlin på slutten av 1940-tallet, men er i dag en av Tysklands mest populære streetfood retter.
Karriwurst regnes for å ha blitt oppfunnet i Berlin på slutten av 1940-tallet, men er i dag en av Tysklands mest populære streetfood retter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Rød paprika
½ stk
Hodekål
200 g
Oregano
1 pakke
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 ss
Karriwurst
300 g
Ajvar
½ pakke
Aioli
½ pakke
Karri
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 770 kcal
- Fett:
- 47 g
- Karbohydrater:
- 60 g
- Protein:
- 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag den syltede kål- og paprikasalaten dagen før og server den kald. Smak til aiolien med karrien eller dryss karrien over ved servering. Ajvaren kan vendes sammen med med pølsene i stekepannen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel friesene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på friesene halvveis i steketiden for et sprøere resultat. Krydre potetene med kryddermiksen før servering.
Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Ha paprikastrimlene, 1 dl vann, ½ dl eddik og 1 ss sukker i en stor kjele, og kok opp under lokk. Kutt kålen i tynne strimler, og vend den, oreganoen og litt salt sammen med paprikaen. La det hele trekke under lokk frem til servering (se tips).
Kutt pølsene i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsebitene i omtrent 3 minutter.
Server ajvarsausen, aiolien og karrien til retten.
God middag!