Kina
Laktosefri
Kung Pao kylling
med wokkede grønnsaker, peanøtter og risNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Kung Pao Chicken er en klassisk kinesisk rett fra Sichuan-kjøkkenet, kjent for sin smaksrike og krydrede smaksprofil. Her er vår tolkning av retten!
Kung Pao Chicken er en klassisk kinesisk rett fra Sichuan-kjøkkenet, kjent for sin smaksrike og krydrede smaksprofil. Her er vår tolkning av retten!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- rødvinseddik
- salt
- sukker
- vann
Jasminris
135 g
Kyllinglårfilet
320 g
Kinesisk soyasaus
½ pose
Maisstivelse
¾ pakke
Rødvinseddik
1 ss
Maisstivelse
¼ pakke
Kinesisk soyasaus
½ pose
Glutenfri soyasaus
1 pose
Rødvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
½ dl
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 768 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 92 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har dere ikke rødvinseddik, kan hvitvins- eplecider- og blank eddik også brukes.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i mindre biter på omtrent 2x2 cm. Legg kyllingen i en skål, og vend inn halve posen med kinesisk soyasaus, ¾ av pakken med maisstivelse, 1 ss rødvinseddik og litt pepper. La kyllingen marinere i 15 minutter.
Ha ½ dl vann i en skål, og pisk inn resten av maisstivelsen, resten av den kinesiske soyasausen, 2 ss rødvinseddik, 2 ss sukker og den glutenfrie soyasausen. Sett sausen til side.
Skyll og kutt paprikaene og vårløken i grove biter. Skrell og finhakk hvitløken og ingefæren. Skyll og kutt chilien i tynne ringer.
Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok chilien, ingefæren og hvitløken i 30 sekunder. Ha i peanøttene, vårløken og paprikaen og wok videre under omrøring i 1 minutt. Krydre med litt salt, og ha det hele over på en tallerken.
Ha i litt ny olje i stekepannen om det trengs, og stek kyllingen med marinaden under omrøring i omtrent 5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Vend inn grønnsakene og sausen, og gi det hele et rask oppkok.
God middag!