Kung Pao kylling med wokkede grønnsaker, peanøtter og ris

Kina

Laktosefri

Kung Pao kylling

med wokkede grønnsaker, peanøtter og ris
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Kung Pao Chicken er en klassisk kinesisk rett fra Sichuan-kjøkkenet, kjent for sin smaksrike og krydrede smaksprofil. Her er vår tolkning av retten!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • rødvinseddik
  • salt
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Kyllinglårfilet
320 g
Kinesisk soyasaus
½ pose
(Soya, Hvete)
Maisstivelse
¾ pakke
Rødvinseddik
1 ss
Maisstivelse
¼ pakke
Kinesisk soyasaus
½ pose
(Soya, Hvete)
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Rødvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
½ dl
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
768 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har dere ikke rødvinseddik, kan hvitvins- eplecider- og blank eddik også brukes.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i mindre biter på omtrent 2x2 cm. Legg kyllingen i en skål, og vend inn halve posen med kinesisk soyasaus, ¾ av pakken med maisstivelse, 1 ss rødvinseddik og litt pepper. La kyllingen marinere i 15 minutter. 
Ha ½ dl vann i en skål, og pisk inn resten av maisstivelsen, resten av den kinesiske soyasausen, 2 ss rødvinseddik, 2 ss sukker og den glutenfrie soyasausen. Sett sausen til side. 
Skyll og kutt paprikaene og vårløken i grove biter. Skrell og finhakk hvitløken og ingefæren. Skyll og kutt chilien i tynne ringer.
Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok chilien, ingefæren og hvitløken i 30 sekunder. Ha i peanøttene, vårløken og paprikaen og wok videre under omrøring i 1 minutt. Krydre med litt salt, og ha det hele over på en tallerken.
Ha i litt ny olje i stekepannen om det trengs, og stek kyllingen med marinaden under omrøring i omtrent 5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Vend inn grønnsakene og sausen, og gi det hele et rask oppkok.
God middag!