Kinesisk-inspirert nudelsuppe med tofu, chiliolje, sopp og egg

Kina

Laktosefri
Vegetar

Kinesisk-inspirert nudelsuppe

med tofu, chiliolje, sopp og egg
Ny oppskrift
Under 30 min
16 Ingredienser
Kinesisk suppe inspirert av suānlà tāng. Dette er en vegetarisk suppe med tofu, shiitake, pisket egg og het chiliolje i syrlig, smaksrik buljong.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Chiliflak
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Olje
½ dl
Shiitakesopp
100 g
Sjampinjong
100 g
Purre
1 stk
Tofu
½ pakke
(Soya)
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Sesamolje
1 pakke
(Sesamfrø)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Egg
2 stk
(Egg)
Vann
5 dl
Hvitvinseddik
½ ss
Eggnudler
125 g
(Egg, Hvete)
Vårløk
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
750 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dere kan også koke eggene hvis dere fortrekker det. Bløtkokte egg er 3-5 minutter, smilende egg er 6-8 minutter, og hardkokte egg er 8-10 minutter.

Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og finriv halvparten av ingefæren på et rivjern. Ha hvitløken, ingefæren, chiliflakene, paprikakrydderet og ½ dl olje i en liten kjele. Kok opp på middels varme under omrøring, og la oljen småkoke i omtrent 5 minutter, eller til hvitløken er gyllen. Sett oljen til side.
Børst vekk eventuelle jordrester på soppen, og kutt dem i skiver. Del purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i tynne skiver. Skjær tofuen i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og skrell og finriv resten av ingefæren. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen under omrøring i omtrent 3 minutter.
Ha i sesamoljen, purren, hvitløken og ingefæren, og stek videre i 1 minutt. Vend inn tofuen, og ha i 5 dl vann, ½ ss eddik, buljongen og soyasausen. Gi suppen et oppkok, og la den småkoke i 12 minutter. 
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Knekk eggene i en liten skål, og pisk dem godt sammen (se tips). Rør i suppen, så det lages i en virvel i midten. Hell i eggeblandingen, og la suppen koke i 1–2 minutter til, slik at eggene stivner. Smak til med salt og pepper. 
Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Fordel nudlene i dype skåler, og hell suppen over. Topp med vårløken og ringle chilioljen over. 
God middag!