Soyastekt svinekam med kremet potetsalat og honningglasert sjalottløk
Glutenfri

Soyastekt svinekam med kremet potetsalat

og honningglasert sjalottløk
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Norsk eple
1 stk
Crème fraîche
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Svinekam
300 g
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
2 stk
Honning
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Tranebær
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
718 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
55 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Del potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i 12–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha crème fraîchen, kryddermiksen og eplet i en serveringsskål, og smak til med litt salt og pepper. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, la dem dampe seg tørre i kjelen, og vend dem inn med dressingen retten før servering. 
 Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side, eller til det er gyllent. Ha i 1 ss smør og soyasausen det siste minuttet av steketiden, og øs soyasmøret over kjøttet. Ha kjøttet over på en tallerken, la det hvile frem til servering, og kutt det i strimler.
 Skrell og del sjalottløken i to på langs. Legg løken med snittflaten ned i stekepannen fra forrige punkt, og senk temperaturen til middels varme. La løken steke i omtrent 2 minutter, eller til den er gyllen. Snu løken, og ha i honningen, ½ ss eddik og 1 ss smør. Vend inn grønnkålen, og la det hele steke videre i 2 minutter til. Krydre med litt salt og pepper, og strø over tranebærene. 
God middag!