Glutenfri
Soyastekt svinekam med kremet potetsalat
og honningglasert sjalottløkNy oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Norsk eple
1 stk
Crème fraîche
1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Svinekam
300 g
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Smør
1 ss
Sjalottløk
2 stk
Honning
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Tranebær
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Smør
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 718 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 55 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Del potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i 12–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha crème fraîchen, kryddermiksen og eplet i en serveringsskål, og smak til med litt salt og pepper. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, la dem dampe seg tørre i kjelen, og vend dem inn med dressingen retten før servering.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side, eller til det er gyllent. Ha i 1 ss smør og soyasausen det siste minuttet av steketiden, og øs soyasmøret over kjøttet. Ha kjøttet over på en tallerken, la det hvile frem til servering, og kutt det i strimler.
Skrell og del sjalottløken i to på langs. Legg løken med snittflaten ned i stekepannen fra forrige punkt, og senk temperaturen til middels varme. La løken steke i omtrent 2 minutter, eller til den er gyllen. Snu løken, og ha i honningen, ½ ss eddik og 1 ss smør. Vend inn grønnkålen, og la det hele steke videre i 2 minutter til. Krydre med litt salt og pepper, og strø over tranebærene.
God middag!