Lyrfilet med kokte poteter og gulrøtter, ertepuré og pepperoni- og løksmør
Glutenfri

Lyrfilet med kokte poteter og gulrøtter

ertepuré og pepperoni- og løksmør
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Lyrfileten blir en smaksbombe når den serveres med pepperoni- og løksmør. Resten av tilbehøret gir retten et klassisk og gjenkjennelig preg.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
300 g
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Grønne erter
125 g
Melk
½–1 dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Pepperoni
80 g
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
608 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
47 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke potetene og gulrøttene i ovnen. Kutt grønnsakene i jevne skiver, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen på 220 grader i omtrent 20 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skyll potetene og kok dem i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok gulrøttene med potetene de siste 4 minuttene av koketiden. 
 Krydre fisken med litt salt og pepper. Legg fisken i en smurt ildfast form, og stek den i ovnen i omtrent 8 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Kok ertene i lettsaltet vann i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Hell vannet av ertene, og tilsett ½–1 dl melk og 1 ss smør. Kjør det hele til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt.
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skjær pepperoniskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt, eller til løken er gyllen.
God middag!