Stekt laks med bulgur
Ovnsbakte grønnsaker, granateple og lett urtedressingNy oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Bulgur
125 g
Rød paprika
1 stk
Squash
1 stk
Urtemiks
½-1 pakke
Kikerter
½ pakke
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Laksefilet
270 g
Lett urtedressing
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 663 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skyll og kutt paprikaen og squashen i store terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn urtemiksen, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Hell laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Stek kikertene i ovnen på brettet med grønnsakene de siste 10 minuttene av steketiden.
Del granateplet i to, og bank eller plukk ut granateplekjernene i en skål. Skyll og grovhakk bladpersillen. Vend granateplet og persillen sammen med de ovnsbakte grønnsakene før servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med litt salt og pepper, og stek den i 2 minutter på den ene siden. Skru ned til middels varme, snu fisken og stek den videre i 2 minutter.
Server laksen med bulguren, grønnsakene og urtedressingen.
God middag!