Kjøttboller med grønnsaker, paprika- og løkkrem, syltet fennikel og bakte poteter

Roede

Laktosefri
Glutenfri

Kjøttboller med grønnsaker

paprika- og løkkrem, syltet fennikel og bakte poteter
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
    • olje
    • pepper
    • salt
    • sukker
    • vann
    Liste
    Liste
    Bilder
    Rød paprika
    1 stk
    Gul løk
    1 stk
    Tomatpuré
    ½ pakke
    Røkt paprikakrydder
    ½–1 pakke
    Olje
    ½ ss
    Poteter
    350 g
    Urtemiks
    ½–1 pakke
    Olje
    ½ ss
    Fennikel
    1 stk
    Vann
    2 dl
    Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
    1 dl
    Sukker
    ½ dl
    Kjøttboller med grønnsaker
    340 g
    Bladpersille
    1 bunt
    Olje
    1 ts
    Næringsberegning (per porsjon)
    Energi:
    678 kcal
    Fett:
    32 g
    Karbohydrater:
    64 g
    Protein:
    33 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Bruk den eddiken du har til syltelaken. Du kan også bruke en blender om du ikke har stavmikser.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
    Skyll og kutt paprikaen i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i nedre del av ovnen i omtrent 20 minutter. 
    Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene over grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter. Vend urtemiksen inn med de ferdigstekte potetene. 
    Kok opp 2 dl vann, 1 dl eddik og ½ dl sukker i en kjele. Skyll og kutt fennikelen i så tynne skiver som mulig, og vend den inn i syltelaken. Ta kjelen av varmen, og la fennikelen stå på benken fem til servering.
    Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter under omrøring, eller til de er gjennomvarme. Skyll og grovhakk persillen, og vend den inn med kjøttbollene, eller server den til retten. La kjøttbollene stå på svak varme frem til servering.
    Ha tomatpurèen, det røkte paprikakrydderet og de ferdigstekte grønnsakene i et stort litermål. Kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn krem, og smak til med salt og pepper.
    150 g Kjøttboller: 125 g Paprika- og løkkrem: 3 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
    God middag!