Glutenfri
Ørret
med bakte og syltede beter, potetmos og smørsausNy oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Saftig ørret med myk potemos, sprø grønnkål, beter i to variasjoner og en fyldig smørsaus gjør dette til et godt og sunt måltid.
Saftig ørret med myk potemos, sprø grønnkål, beter i to variasjoner og en fyldig smørsaus gjør dette til et godt og sunt måltid.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-/hvitvinseddik
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Polkabete
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
2 ss
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Strimlet grønnkål
75 g
Ørretfilet
250 g
Smørsaus
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell potetene om dere ønsker en potetmos uten skall. Bruk plasthansker og et plastskjærebrett når du tilbereder betene, da de avgir mye farge.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene og i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Skrell og kutt polkabeten i så tynne skiver som mulig. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 2 ss sukker i en liten kjele. Vend beteskivene inn i laken, trekk kjelen bort fra platen, og la det trekke frem til servering.
Skrell og kutt gulbeten, rødbeten og rødløken i båter (se tips). Fordel betene og løken på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ha grønnkålen i en bolle og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel grønnkålen over betene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!