Glutenfri
Ørret
med bakte og syltede beter, potetmos og smørsausNy oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Saftig ørret med myk potemos, sprø grønnkål, beter i to variasjoner og en fyldig smørsaus gjør dette til et godt og sunt måltid.
Saftig ørret med myk potemos, sprø grønnkål, beter i to variasjoner og en fyldig smørsaus gjør dette til et godt og sunt måltid.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-/hvitvinseddik
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Polkabete
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
2 ss
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Strimlet grønnkål
75 g
Ørretfilet
250 g
Smørsaus
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk plasthansker og et plastskjærebrett når du tilbereder betene, da de avgir mye farge.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell eller skyll potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Skrell og kutt polkabeten i så tynne skiver som mulig. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 2 ss sukker i en liten kjele. Vend beteskivene inn i laken, trekk kjelen bort fra platen, og la det trekke frem til servering.
Skrell og kutt gulbeten, rødbeten og rødløken i båter (se tips). Fordel betene og løken på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ha grønnkålen i en bolle og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel grønnkålen over betene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!