Ørret med bakte og syltede beter, potetmos og smørsaus
Glutenfri

Ørret

med bakte og syltede beter, potetmos og smørsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Saftig ørret med myk potemos, sprø grønnkål, beter i to variasjoner og en fyldig smørsaus gjør dette til et godt og sunt måltid.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Polkabete
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
2 ss
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Strimlet grønnkål
75 g
Ørretfilet
250 g
(Fisk)
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
709 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk plasthansker og et plastskjærebrett når du tilbereder betene, da de avgir mye farge.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell eller skyll potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Skrell og kutt polkabeten i så tynne skiver som mulig. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 2 ss sukker i en liten kjele. Vend beteskivene inn i laken, trekk kjelen bort fra platen, og la det trekke frem til servering.
 Skrell og kutt gulbeten, rødbeten og rødløken i båter (se tips). Fordel betene og løken på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ha grønnkålen i en bolle og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel grønnkålen over betene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
 Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter. 
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!