Tunfisk tataki
med ris, avokadosalat, syltet fennikel og curry- og mangodressingNy oppskrift
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Jasminris
135 g
Fennikel
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
2 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Rødløk
½ stk
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Chiliflak
½ pakke
Tunfisk
180 g
Sesamfrø
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Curry- og mangodressing
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 791 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 91 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt fennikelen i tynne strimler. Kok opp 1 dl vann, 2 ss sukker, 4 ss eddik og litt salt i en kjele. Vend fennikelen inn i laken, ta kjelen av varmen, og la den stå på benken fem til servering.
Skrell og finhakk rødløken. Del avokadoen i to og fjern steinen. Kutt avokadokjøttet i terninger, og ha det over i en bolle sammen med rødløken. Press over saften fra halve limen, tilsett ønsket mengde av chiliflakene, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i et par minutter, til de er gylne. Ha dem over i en liten skål. Stek fisken i den tørre pannen i omtrent 1 minutt på begge sider. Ha fisken over på et skjærebrett, og skjær den i tynne skiver. Legg den over på en tallerken, og topp med sesamfrøene og ponzusausen.
Skyll og tørk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Server korianderen, limebåtene og curry- og mangodressingen til retten. Topp eventuelt med resten av chiliflakene om du ønsker det.
God middag!