Tunfisk tataki med jasminris og gulrot- og sesamsalat

Tunfisk tataki

med jasminris og gulrot- og sesamsalat
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
2 stk
Koriander
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Chiliflak
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts
Jasminris
½–1 pakke
Tunfisk
180 g
(Fisk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
691 kcal
Fett:
8 g
Karbohydrater:
105 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne i 2–3 minutter, for ekstra god smak.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene og lag lange bånd av dem med en skreller eller ostehøvel. Skyll og grovhakk korianderen. Skrell hvitløken og ingefæren. Finhakk hvitløken og finriv 1 ts ingefær på et rivjern. Ha hvitløken og ingefæren i en skål sammen med sesamfrøene, halve pakken med soyasaus, 1 ts sukker, 2 ts eddik og ønsket mengde av chiliflakene. Rør det godt sammen, og vend inn gulrotstrimlene og korianderen. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre tunfisken med salt og pepper, og stek den i 30 sekunder–1 minutt på hver side. Den skal få en jevn stekeskorpe rundt hele, men fortsatt være rød i midten. Skjær fisken i tynne skiver før servering.
God middag!