Tikka masala pizza
med blomkål, koriander og lettsyltet rødløkNy oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- sukker
Blomkål
½–1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Tikka masala-paste
½–1 glass
Lett urtedressing
½ pakke
Pizzabunner
2 stk
Tomatsaus
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Rødløk
½ stk
Koriander
½ bunt
Lett urtedressing
½ pakke
Mangochutney
½ glass
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 875 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 123 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis dere steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et jevnere resultat.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Del blomkålen i små buketter og skjær kyllingen i små biter. Bland kyllingen og blomkålen sammen med tikka masala-pasten og halvparten av urtedressingen i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen og kyllingen i 2–3 minutter, til kyllingen er halvstekt. Rør sammen tomatsausen og garam masalakrydderet i en skål.
Legg pizzabunnene utover et stekebrett med bakepapir. Fordel tomatsausen jevnt utover pizzabunnene, og topp med kyllingen og blomkålen. Stek pizzaene midt i ovnen i 6–7 minutter, til de er gylne.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og skyll og grovhakk korianderen. Vend løkskivene sammen med 1 ss sukker og 2 ss eddik i en skål. La løken marinere frem til pizzaen er ferdig, og vend inn korianderen. Ringle resten av urtedressingen over de ferdigstekte pizzaene, og topp med løksalaten og små klikker av mangochutneyen.
God middag!