Tikka masala pizza med blomkål, koriander og lettsyltet rødløk

Tikka masala pizza

med blomkål, koriander og lettsyltet rødløk
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Blomkål
½–1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Tikka masala-paste
½–1 glass
(Cashewnøtter)
Lett urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Tomatsaus
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Rødløk
½ stk
Koriander
½ bunt
Lett urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Mangochutney
½ glass
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
875 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
123 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis dere steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et jevnere resultat.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Del blomkålen i små buketter og skjær kyllingen i små biter. Bland kyllingen og blomkålen sammen med tikka masala-pasten og halvparten av urtedressingen i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen og kyllingen i 2–3 minutter, til kyllingen er halvstekt. Rør sammen tomatsausen og garam masalakrydderet i en skål.
 Legg pizzabunnene utover et stekebrett med bakepapir. Fordel tomatsausen jevnt utover pizzabunnene, og topp med kyllingen og blomkålen. Stek pizzaene midt i ovnen i 6–7 minutter, til de er gylne. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og skyll og grovhakk korianderen. Vend løkskivene sammen med 1 ss sukker og 2 ss eddik i en skål. La løken marinere frem til pizzaen er ferdig, og vend inn korianderen. Ringle resten av urtedressingen over de ferdigstekte pizzaene, og topp med løksalaten og små klikker av mangochutneyen. 
God middag!