Glutenfri
Vegetar
Stekt halloumi
med fransk potetsalat og sitronNy oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Reddiker
1 bunt
Ruccola
30 g
Rødløk
1 stk
Borlottibønner
1 pakke
Kapers
½ glass
Dijonsennep
½–1 pose
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Vann
1 ss
Hvitvinseddik
½ ss
Halloumi
200 g
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 674 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne grillen hvis været tillater det! Bruk den eddiken dere har stående til dressingen.
Skyll og kutt potetene i mindre biter. Kok potetbitene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og la potetene avkjøle seg litt.
Ha sennepen, honningen, 1 ss olivenolje, 1 ss vann og ½ ss eddik i en skål. Bland det hele godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Skyll reddikene og ruccolaen. Skrell rødløken, og sil og skyll bønnene. Hell laken av kapersene. Kutt reddikene og rødløken i tynne skiver. Ha det hele over i en stor salatbolle. Ha i de ferdigkokte potetene og dressingen rett før servering, og vend det forsiktig sammen.
Skyll og del sitronen i to. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeskorpe. Legg osten over på fjøla, og stek sitronen med snittflatene ned i stekepannen i omtrent 2 minutter, til den også er gyllen. Kutt halloumien i strimler før servering.
Server salaten på tallerkener og topp med halloumien og en skvis av stekt sitronsaft.
God middag!