Glutenfri
Vegetar
Latinamerikansk søtpotettallerken
med avokadomos, tomatsalsa og fetaostNy oppskrift
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
Søtpoteter
2 stk
Rødløk
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Spisskummen
½–1 pakke
Paprikakrydder
½–1 pakke
Fetaost
50 g
Tomater
2 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Olivenolje
1 ss
Avokado
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 601 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 71 g
- Protein:
- 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpotetene i terninger. Skrell og kutt rødløken i båter. Sil og skyll de svarte bønnene. Ha søtpotetterningene, rødløken og bønnene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje, salt og ønsket mengde av chiliflakene og spisskummen- og paprikakrydderet. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til søtpoteten er myk.
Skyll tomatene, korianderen og limen, og skrell sjalottløken. Kutt tomatene i terninger, og finhakk løken og all korianderen. Finriv skallet (kun det grønne) på limen på et rivjern. Ha tomaten og løken i en skål, og rør inn 1 ss olivenolje, limeskallet og halvparten av korianderen. Smak til med saft fra halve limen, salt og pepper.
Skjær et snitt rundt avokadoen, vri halvdelene fra hverandre og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje, og ha det over i en skål.Mos avokadoen med en gaffel til ønsket konsistens, og ha i resten av korianderen. Smak til med saft fra resten av limen, salt og pepper.
Fordel søtpoteten, løken og bønnene på tallerkener, og smuldre fetaosten over. Server tomatsalsaen og avokadomosen til retten.
God middag!