Pankopanert halloumi med ris og asiatisk mangosalat med mynte
Vegetar

Pankopanert halloumi med ris

og asiatisk mangosalat med mynte
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
135 g
Mango
1 stk
Selleristang
1 stk
(Selleri)
Rød chili
½–1 stk
Mynte
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Lime
1 stk
Sukker
1 ss
Egg
1 stk
(Egg)
Panko
1 pakke
(Hvete)
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Hvetemel
1 dl
(Hvete)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
932 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
123 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å fremskynde modningen av en umoden mango, kan du oppbevare den i romtemperatur, gjerne i en pose, sammen med annen frukt som modnes raskt, som et eple eller en banan.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell mangoen, kutt kjøttet av steinen, og kutt det i terninger. Skyll sellerien, chilien og mynten og skrell hvitløken. Kutt sellerien i tynne skiver, og finhakk mynten, hvitløken og chilien. Ha 1 ss sukker, soyasausen, hvitløken, chilien og saften fra limen i en bolle og pisk det godt sammen, slik at sukkeret løser seg opp. Vend inn mangoen, sellerien og mynten, og la salaten trekke frem til servering. 
 Ha 1 dl hvetemel på en tallerken, pankoen på en annen, og knekk egget i en dyp skål. Pisk egget sammen med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Vend halloumien først i melet, så i egget, og til slutt i pankoen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje så det dekker bunnen. Stek halloumiene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø. Legg halloumiene over på litt kjøkkenpapir, og la dem renne litt av seg før de kuttes i strimler. 
God middag!