
Vegetar
Pankopanert halloumi med ris
og asiatisk mangosalat med mynteNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Jasminris
135 g
Mango
1 stk
Selleristang
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Mynte
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Lime
1 stk
Sukker
1 ss
Egg
1 stk
Panko
1 pakke
Halloumi
200 g
Hvetemel
1 dl
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 932 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 123 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å fremskynde modningen av en umoden mango, kan du oppbevare den i romtemperatur, gjerne i en pose, sammen med annen frukt som modnes raskt, som et eple eller en banan.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell mangoen, kutt kjøttet av steinen, og kutt det i terninger. Skyll sellerien, chilien og mynten og skrell hvitløken. Kutt sellerien i tynne skiver, og finhakk mynten, hvitløken og chilien. Ha 1 ss sukker, soyasausen, hvitløken, chilien og saften fra limen i en bolle og pisk det godt sammen, slik at sukkeret løser seg opp. Vend inn mangoen, sellerien og mynten, og la salaten trekke frem til servering.
Ha 1 dl hvetemel på en tallerken, pankoen på en annen, og knekk egget i en dyp skål. Pisk egget sammen med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Vend halloumien først i melet, så i egget, og til slutt i pankoen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje så det dekker bunnen. Stek halloumiene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø. Legg halloumiene over på litt kjøkkenpapir, og la dem renne litt av seg før de kuttes i strimler.
God middag!