Roede
Laktosefri
Ricebowl med soyamarinert tunfisk
friske grønnsaker og chilimajonesNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- sukker/honning
Fullkornsris
135 g
Tunfisk
180 g
Sesamfrø
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Ingefær
½ bit
Chiliflak
½ pakke
Lime
½ stk
Sukker/honning
1 ts
Agurk
½ stk
Rødt eple
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 556 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne på middels høy varme i 2–3 minutter for en ekstra god og nøttete smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tunfisken i 30 sekunder – 1 minutt på hver side. Den skal få en jevn stekeskorpe rundt hele, men fortsatt være rød i midten. Ta ut fisken og la den avkjøle seg litt før du kutter den i små terninger. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Rør sammen soyasausen, sesamfrøene (se tips), ønsket mengde av ingefæren og chiliflakene, 1 ts honning/sukker og saft fra halve limen i en skål. Vend inn tunfisken og la den marinere frem til servering.
Skyll agurken og eplet. Kutt agurken i skiver, og kutt eplet i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
Kutt resten av limen i båter. Fordel risen i boller, og topp med den soyamarinerte tunfisken, agurken, gulroten, eplebitene og chilimajonesen. Server limebåtene og resten av tunfiskmarinaden til retten.
100 g Tunfisk: 90 g Grønnsaker: 150 g Chilimajones: 1 ts Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!