Pasta med urtestekte biffstrimler
kremet mild ajvarsaus og spinatNy oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pastavann
- pepper
- salt
Linguine
200 g
Strimlet storfekjøtt
250 g
Urtemiks
½–1 pakke
Gul paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Ajvar
1 pakke
Crème fraîche
1 pakke
Pastavann
1–2 dl
Spinat
50 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 724 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 89 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar på litt av pastavannet for å tilpasse konsistensen på sausen etter alt er blandet sammen.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek biffstrimlene i et par minutter uten å røre i dem, slik at de får en gyllen stekeskorpe. Snu kjøttet og stek videre i to minutter til. Krydre med urtemiksen, litt salt og pepper mot slutten av steketiden, og ha kjøttet over på en tallerken.
Skyll og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene under omrøring i omtrent 3 minutter, til de er blanke. Krydre med litt salt og pepper, og stek i ett minutt til. Vend inn ajvaren og crème fraîchen, og øs over litt av pastavannet fra punkt 1 med en øse, til sausen har ønsket konsistens (se tips).
Skyll spinaten. Vend spinaten, kjøttet og den ferdigkokte pastaen inn med ajvarsausen, og smak eventuelt til med mer salt og pepper.
God middag!