Ovnsbakt kyllingbryst med grønnsaker i tomatsaus, pasta og hvitløksdressing

Ovnsbakt kyllingbryst

med grønnsaker i tomatsaus, pasta og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Mezze maniche
200 g
(Hvete)
Kyllingbryst
300 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ts
(Melk)
Grønn squash
1 stk
Gul paprika
1 stk
Moste tomater
1 flaske
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
749 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
93 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kort ned koketiden på pastaen med 3–4 minutter, vend den inn med grønnsakene og sausen, og stek alt ferdig i samme form i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Tilbered pastaen som anvist på pakken (se tips).
Krydre kyllingen med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne med høye kanter til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Ha 1 ts smør og ønsket mengde av persilladen i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over på en tallerken. 
Skyll squashen og paprikaen, og kutt dem i jevnstore terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene under omrøring i 2–3 minutter. Hell over de moste tomatene, og gi sausen et oppkok. La det småkoke et par minutter, smak til med salt og pepper, og ha det hele over i en ildfast form. 
Dytt kyllingen litt ned i sausen i formen, og stek det hele i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
Del kyllingbrystet i to. Server pastaen og hvitløksdressingen til retten.
God middag!