Ovnsbakt kyllingbryst
med grønnsaker i tomatsaus, pasta og hvitløksdressingNy oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Mezze maniche
200 g
Kyllingbryst
300 g
Persillade
½–1 pakke
Smør
1 ts
Grønn squash
1 stk
Gul paprika
1 stk
Moste tomater
1 flaske
Hvitløksdressing
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 749 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 93 g
- Protein:
- 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kort ned koketiden på pastaen med 3–4 minutter, vend den inn med grønnsakene og sausen, og stek alt ferdig i samme form i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered pastaen som anvist på pakken (se tips).
Krydre kyllingen med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne med høye kanter til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Ha 1 ts smør og ønsket mengde av persilladen i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over på en tallerken.
Skyll squashen og paprikaen, og kutt dem i jevnstore terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene under omrøring i 2–3 minutter. Hell over de moste tomatene, og gi sausen et oppkok. La det småkoke et par minutter, smak til med salt og pepper, og ha det hele over i en ildfast form.
Dytt kyllingen litt ned i sausen i formen, og stek det hele i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
Del kyllingbrystet i to. Server pastaen og hvitløksdressingen til retten.
God middag!