Kjøttboller i ajvarsaus med spinatsalat og fullkornsris
Laktosefri

Kjøttboller i ajvarsaus

med spinatsalat og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Fullkornsris
135 g
Rødløk
½ stk
Kjøttdeig
300 g
Persillade
½-1 pakke
(Sulfitt)
Strøbrød
½ pakke
(Hvete, Gluten)
Ajvar
1 pakke
Salt
½ ts
Pepper
¼ ts
Melk
2 ss
(Melk)
Vann
½ dl
Spinat
50 g
Tomater
2 stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
731 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk halve rødløken. Ha kjøttdeigen i en bolle og bland inn rødløken, persilladen, strøbrødet, salt og pepper. Rør inn melken til slutt. Trill ut middels store kjøttboller av deigen. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene rundt om i 5–6 minutter, til de har fått en fin stekeskorpe. Tilsett ajvarsausen og ½ dl vann. Kok opp og la bollene trekke i sausen frem til servering.
Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt tomatene i terninger. Kutt resten av rødløken i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Ha tomatene, rødløken, hvitløken og ½ ss olivenolje i en bolle. Press saften fra halve sitronen over salaten, rør godt sammen, og smak til med salt og pepper. Vend inn spinaten.
God middag!