Ostegratinert svinekjøttdeig med mais og tortillachips, ris og rømme

Ostegratinert svinekjøttdeig

med mais og tortillachips, ris og rømme
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Tomat
1 stk
Mais
1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Nachochips
½–1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Jasminris
135 g
Rødt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
918 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
96 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har dere ikke en kjele eller stekepanne som tåler å stå i ovnen kan kjøttdeigblandingen fordeles i en ildfast form på slutten av punkt 4. Rømmen kan også vendes inn med kjøttdeigen før den gratineres.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt tomaten i terninger, og hell laken av maisen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Varm opp en gryte eller stor stekepanne som tåler å stå i ovnen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 2 minutter på hver side, eller til den har en gyllen stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen i mindre biter og ha i urtemiksen, tomaten og maisen. Stek det hele videre i omtrent 3 minutter, og smak til med salt og pepper (se tips). 
Fordel tortillachipsene og osten over kjøttdeigblandingen, og stek det hele midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til osten har smeltet og er litt gyllen. 
 Skyll og kutt eplet i små ternininger. Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med rømmen, eplet og korianderen ved servering.
God middag!