Ostegratinert svinekjøttdeig
med mais og tortillachips, ris og rømmeNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Tomat
1 stk
Mais
1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Nachochips
½–1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
Jasminris
135 g
Rødt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Lettrømme
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 918 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 96 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har dere ikke en kjele eller stekepanne som tåler å stå i ovnen kan kjøttdeigblandingen fordeles i en ildfast form på slutten av punkt 4. Rømmen kan også vendes inn med kjøttdeigen før den gratineres.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt tomaten i terninger, og hell laken av maisen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en gryte eller stor stekepanne som tåler å stå i ovnen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 2 minutter på hver side, eller til den har en gyllen stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen i mindre biter og ha i urtemiksen, tomaten og maisen. Stek det hele videre i omtrent 3 minutter, og smak til med salt og pepper (se tips).
Fordel tortillachipsene og osten over kjøttdeigblandingen, og stek det hele midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til osten har smeltet og er litt gyllen.
Skyll og kutt eplet i små ternininger. Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med rømmen, eplet og korianderen ved servering.
God middag!