Løvbiff med potetfries, bearnèssaus og salat
Glutenfri

Løvbiff med potetfries

bearnèssaus og salat
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Kjøttdeig
300 g
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Maisstivelse
½ pakke
Paprikakrydder
½–1 pakke
Vann
2 ss
Bearnéssaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
Tomat
1 stk
Gul paprika
1 stk
Mamma Mia salatblanding
75 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
649 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne en vinaigrette til salaten: Pisk sammen 2 ss olivenolje, 1 ss eddik, litt salt og pepper i en skål, og vend vinaigretten inn med salaten rett før servering.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i tynne båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne. Vend på friesene underveis for et jevnere resultat. Krydre de ferdigstekte potetbåtene med halvparten av persilladen.
Ha kjøttdeigen i en bolle, og kna inn resten av persilladen, maisstivelsen, paprikakrydderet og 2 ss vann. Krydre lett med salt og pepper, og form to store boller av deigen. Legg hver bolle mellom to bakepapir, og bank dem flate med undersiden av en kjele, eller rull dem flate med en kjevle. Legg kjøttet i fryseren eller i kjøleskapet frem til det skal stekes. 
 Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
Skyll og kutt tomaten i båter. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Bland sammen salaten, tomaten og paprikaen i en salatbolle (se tips).
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løvbiffene i omtrent 2 minutter på hver side, en og en, til de er gylne og gjennomstekte.
God middag!