Glutenfri
Løvbiff med potetfries
bearnèssaus og salatNy oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Persillade
½ pakke
Kjøttdeig
300 g
Persillade
½ pakke
Maisstivelse
½ pakke
Paprikakrydder
½–1 pakke
Vann
2 ss
Bearnéssaus
½–1 pakke
Tomat
1 stk
Gul paprika
1 stk
Mamma Mia salatblanding
75 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 649 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne en vinaigrette til salaten: Pisk sammen 2 ss olivenolje, 1 ss eddik, litt salt og pepper i en skål, og vend vinaigretten inn med salaten rett før servering.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i tynne båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne. Vend på friesene underveis for et jevnere resultat. Krydre de ferdigstekte potetbåtene med halvparten av persilladen.
Ha kjøttdeigen i en bolle, og kna inn resten av persilladen, maisstivelsen, paprikakrydderet og 2 ss vann. Krydre lett med salt og pepper, og form to store boller av deigen. Legg hver bolle mellom to bakepapir, og bank dem flate med undersiden av en kjele, eller rull dem flate med en kjevle. Legg kjøttet i fryseren eller i kjøleskapet frem til det skal stekes.
Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
Skyll og kutt tomaten i båter. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Bland sammen salaten, tomaten og paprikaen i en salatbolle (se tips).
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løvbiffene i omtrent 2 minutter på hver side, en og en, til de er gylne og gjennomstekte.
God middag!