Glutenfri
Sitruskrydret ørret med ovnsbakte poteter
rosettkål og smørsausNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Ørretfilet
250 g
Sitruskrydder
½ pakke
Smør
1 ss
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rosettkål
1 pakke
Tranebær
1 pakke
Smørsaus
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 595 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 50 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pannestekt fisk: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Krydre med litt salt og sitruskrydderet, og ha 1 ss smør på toppen. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skyll og del potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Fordel potetene og gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Rens og del rosettkålen i to, og legg dem på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 5–6 minutter av steketiden. Topp det hele med tranebærene rett før servering.
Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!