Sitruskrydret ørret med ovnsbakte poteter, rosettkål og smørsaus
Glutenfri

Sitruskrydret ørret med ovnsbakte poteter

rosettkål og smørsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Ørretfilet
250 g
(Fisk)
Sitruskrydder
½ pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
(Melk)
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rosettkål
1 pakke
Tranebær
1 pakke
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
595 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pannestekt fisk: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Legg fisken i en smurt ildfast form. Krydre med litt salt og sitruskrydderet, og ha 1 ss smør på toppen. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skyll og del potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Fordel potetene og gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Rens og del rosettkålen i to, og legg dem på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 5–6 minutter av steketiden. Topp det hele med tranebærene rett før servering.
 Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
God middag!