Jul
Glutenfri
Mørkokte svinekjaker
med ovnsbakt jordskokk og pære, trøffelpotetmos og rødvinssausNy oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Trøffelolje
½–1 pakke
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Jordskokker
250 g
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Pære
1 stk
Rosmarin og timian
1 pakke
Strimlet grønnkål
75 g
Mørkokte svinekjaker
300 g
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 724 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og skrubb jordskokkene, og kutt dem i grove terninger. Skrell rødløken og gulroten, og skyll pæren. Kutt løken og pæren i båter, og gulroten i grove biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, rosmarin- og timiankrydderet, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til jordskokkene er møre.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålen i omtrent 3 minutter, til den har falt sammen. Krydre med litt salt og pepper, og ha den over i en serveringsskål dekket med aluminiumsfolie. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek svinekjaken i 1–2 minutter på hver side, til den er gyllen. La kraften være igjen i posen. Ha kjøttet over på stekebrettet med grønnsakene, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til det er gjennomvarmt. Hell rødvinssausen og kraften fra posen i stekepannen. Kok opp, og la sausen småkoke frem til servering.
Hell vannet av de ferdigkokte potetene. Tilsett 1 ss smør og og mos potetene sammen med en visp eller stapper. Tilsett 1 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og trøffeloljen.
God middag!
