Rice bowl med kjøttdeig, friske grønnsaker, mangosaus og tortillachips

Rice bowl med kjøttdeig

friske grønnsaker, mangosaus og tortillachips
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    Liste
    Liste
    Bilder
    Basmatiris
    135 g
    Mangopuré
    ½–1 pakke
    Sweet chili-saus
    ½–1 pakke
    Gul løk
    ½ stk
    Kjøttdeig
    300 g
    Urtemiks
    ½–1 pakke
    Tomat
    1 stk
    Hjertesalat
    1 stk
    Mais
    1 pakke
    Tortillachips
    ½–1 pakke
    Næringsberegning (per porsjon)
    Energi:
    891 kcal
    Fett:
    33 g
    Karbohydrater:
    109 g
    Protein:
    41 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt vann i stekepannen med kjøttdeigen når den er ferdigstekt, så slipper dere at den blir tørr.

     Tilbered risen som anvist på pakken.
    Bland sammen mangopuréen og ønsket mengde av sweet chili-sausen i en liten skål, og smak til med salt og pepper. La sausen stå på benken frem til servering. 
    Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, ha i løken, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Krydre med urtemiksen, salt og pepper, og la kjøttet stå på lav varme frem til servering.
    Skyll tomaten og salaten, og hell laken av maisen. Kutt salaten i strimler og tomaten i tynne båter.
    Fordel risen i dype skåler, og legg kjøttdeigen og grønnsakene i seksjoner over. Topp med tortillachipsene og server mangosausen til retten.
    God middag!