Rice bowl med kjøttdeig
friske grønnsaker, mangosaus og tortillachipsNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Basmatiris
135 g
Mangopuré
½–1 pakke
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Gul løk
½ stk
Kjøttdeig
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Mais
1 pakke
Tortillachips
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 891 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 109 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt vann i stekepannen med kjøttdeigen når den er ferdigstekt, så slipper dere at den blir tørr.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland sammen mangopuréen og ønsket mengde av sweet chili-sausen i en liten skål, og smak til med salt og pepper. La sausen stå på benken frem til servering.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, ha i løken, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Krydre med urtemiksen, salt og pepper, og la kjøttet stå på lav varme frem til servering.
Skyll tomaten og salaten, og hell laken av maisen. Kutt salaten i strimler og tomaten i tynne båter.
Fordel risen i dype skåler, og legg kjøttdeigen og grønnsakene i seksjoner over. Topp med tortillachipsene og server mangosausen til retten.
God middag!