Laktosefri
Svinekjøttboller i sticky mangosaus
med ris og wokkede grønnsakerNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Vårløk
1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Maisstivelse
½–1 pakke
Karri
½–1 pakke
Jasminris
135 g
Mangopuré
1 pakke
Teriyakisaus
½–1 pakke
Lime
1 stk
Vann
1 dl
Pak choy
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 635 kcal
- Fett:
- 13 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek opp en liten prøvekake av kjøttdeigen slik at krydringen blir som ønsket.
Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Ha den hvite delen og halvparten av den grønne delen i en bolle, og spar på resten til servering. Ha kjøttdeigen, maisstivelsen og ønsket mengde av karrien i bollen med vårløken, og krydre med litt salt og pepper. Kna det hele godt sammen, og rull små boller av deigen (se tips).
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene fra punkt 1 i omtrent 3 minutter rundt om, til de er gylne. Skru ned til middels varme, og ha i mangopuréen, teriyakisausen og 1 dl vann. La bollene småkoke i sausen 3–4 minutter, til sausen har tyknet litt og bollene er gjennomkokte. Smak til med salt og saft fra limen, og topp med resten av vårløken ved servering.
Skyll pak choyen og paprikaene, og kutt dem i grove strimler. Varm opp en stor steke- eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok grønnsakene under omrøring i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
God middag!
