Mangoglasert ørretburger med cheddar og chili
frisk asiatisk pak choysalatNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- sukker
Pak choy
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Agurk
1 stk
Lime
1 stk
Sukker
1 ts
Brioche hamburgerbrød
2 stk
Ørretburger med cheddar og chili
260 g
Mangopuré
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Aioli
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skyll pak choyen, chilien, agurken og limen. Kutt pak choyen i tynne strimler, agurken i tynne skiver og ønsket mengde av chilien i tynne ringer. Finriv skallet (kun det grønne) fra limen på et rivjern, og ha det i en bolle. Pisk inn saften fra limen og 1 ts sukker, og vend inn grønnsakene. La salaten marinere frem til servering, men vend på det et par ganger underveis.
Del burgerbrødene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek brødene med snittflatene ned i et par minutter, eller til de er gylne og lune. Pakk brødene inn i litt aluminiumsfolie for å holde på varmen.
Ha litt olje i stekepannen fra forrige punkt, og stek burgerne på middels varme i omtrent 2 minutter på hver side. Ha over mangopureèn og soyasausen, legg på et lokk, og la burgerne trekke et par minutter til de er gjennomvarme. Vend burgerne godt inn i sausen før servering.
Smør aiolien på brødene og fyll med ørretburgeren og litt av salaten. Server resten av salaten på siden.
God middag!