Mørbrad med tomat- og chilikremet pasta, balsamicobakte cherrytomater og Grana padano

Mørbrad med tomat- og chilikremet pasta, balsamicobakte cherrytomater og Grana padano

Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Chiliflak
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Pastavann
2 dl
Cherrytomater
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Ruccola
100 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Mørbrad
300 g
Mørbrad
180 g
Smør
1 ss
(Melk)
Linguine
400 g
(Hvete)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
734 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett eventuell kraft fra kjøttet i sausen med pastaen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Skyll cherrytomatene, og ha dem over i en ildfast form. Vend inn balsamicovinaigretten, og krydre med litt salt og pepper. Stek tomatene i ovnen i omtrent 15 minutter. Skyll ruccolaen og vend den inn med tomatene og balsamicosausen før servering.
Tilbered pastaen som anvist på pakkene. Spar på omtrent 2 dl av pastavannet før pastaen siles.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en vid stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over kjøttet. Legg kjøttet over på et skjærebrett, og la det hvile. Skjær kjøttet i strimler før servering. Ikke skyll pannen.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Tilsett litt ny olje om nødvendig. Stek løken og hvitløken i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 ss smør, chiliflakene, tomatpurèen og oksebuljongen, og stek videre i et lite minutt. Tilsett matfløten og 2 dl av pastavannet. Kok opp og smak til med salt og pepper. Vend den ferdigkokte pastaen inn i sausen rett før servering. 
 Fordel den kremede pastaen på tallerkener, og topp med tomatene, ruccolaen, balsamicosausen og kjøttet, og riv Grana Padano-osten over.
God middag!