Soppgryte med kjøttdeig og brokkoli, potetmos og rørte tyttebær

Soppgryte med kjøttdeig og brokkoli

potetmos og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Sjampinjong
100 g
Brokkoli
½–1 stk
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Soppsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Vann
½ dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
747 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server grønnsakene og kjøttdeigen hver for seg, om dere foretrekker det. Brokkolien kan eventuelt kokes i en kjele med lettsaltet vann.

Ha posen med potetmos i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la det koke i omtrent 15 minutter, eller til potetmosen er gjennomvarm. Klipp hull i posen, og ha potetmosen over i en serveringsskål.
Rens soppen fri for jord, og kutt den i båter. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og grovhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, brokkolien og løken i omtrent 4 minutter, til løken er blank, og ha det over på en tallerken.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og tilsett litt ny olje om nødvendig. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek til kjøttet er gjennomstekt. Ha soppen, brokkolien og løken tilbake i pannen, og tilsett soppsausen. Skyll ut av sauseposen med omtrent ½ dl vann, og ha det i pannen. Kok opp, og smak til med soyasausen og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten. 
God middag!