Soppgryte med kjøttdeig og brokkoli
potetmos og rørte tyttebærNy oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Potetmos
500 g
Sjampinjong
100 g
Brokkoli
½–1 stk
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Soppsaus
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Vann
½ dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 747 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server grønnsakene og kjøttdeigen hver for seg, om dere foretrekker det. Brokkolien kan eventuelt kokes i en kjele med lettsaltet vann.
Ha posen med potetmos i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la det koke i omtrent 15 minutter, eller til potetmosen er gjennomvarm. Klipp hull i posen, og ha potetmosen over i en serveringsskål.
Rens soppen fri for jord, og kutt den i båter. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og grovhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, brokkolien og løken i omtrent 4 minutter, til løken er blank, og ha det over på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og tilsett litt ny olje om nødvendig. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek til kjøttet er gjennomstekt. Ha soppen, brokkolien og løken tilbake i pannen, og tilsett soppsausen. Skyll ut av sauseposen med omtrent ½ dl vann, og ha det i pannen. Kok opp, og smak til med soyasausen og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!
