Tortillalefser med chorizofyll, lun tomatsalsa, ruccola og fetaost

Tortillalefser med chorizofyll

lun tomatsalsa, ruccola og fetaost
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Tomater
2 stk
Rød chili
1 stk
Rødløk
½ stk
Chorizodeig
300 g
Olivenolje
½ ss
Tortillalefser
4 stk
(Hvete, Gluten)
Ruccola
30 g
Rødløk
½ stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
707 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis dere ikke ønsker å lage varm salsa, kan tomaten og løken kuttes i terninger, og chilien finhakkes. Bland det hele i en liten skål, og smak til med salt, pepper, eddik og olivenolje.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll tomatene og chilien, og skrell løken. Kutt tomatene og halvparten av løken i båter, og del chilien i to på langs. Skrap ut frøene fra chilien og kutt av stilken. Legg chorizodeigen på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og press den utover brettet. Press deigen ganske tynt, og skjær avlange remser i den med en middagskniv på omtrent 10 x 5 centimeter. Legg grønnsakene på den andre siden av brettet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kjøttdeigen og grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er møre. 
 Skyll ruccolaen. Skrell og kutt resten av rødløken i tynne skiver, og ha dem i en bolle. Vend inn 1 ss eddik og 1 ts sukker, og la løken marinere frem til servering.
Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
 Ta brettet med grønnsakene og kjøttet ut av ovnen, og ha grønnsakene, kjøttkraften og ½ ss olivenolje over i et litermål. Kjør det hele sammen til en litt grov salsa med en stavmikser, og smak eventuelt til med mer salt og pepper. Bruk en stekespade til å løfte opp kjøttbitene.  
Sett sammen tortillaene med kjøttet, salsaen og ruccolaen og smuldre fetaosten over.
God middag!