Kremet gryte med plantebasert mince og sopp, bakte rotgrønnsaker og potetmos
Vegetar

Kremet gryte med plantebasert mince og sopp

bakte rotgrønnsaker og potetmos
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
2 stk
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Plantebasert mince med tomatsaus
280 g
Rosmarin og timian
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Vann
1½ dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
815 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
83 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk plastikkhansker når du skreller rødbetene da de slipper mye farge.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og kutt gulrøttene og betene i jevnstore biter (se tips), og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
 Legg posen med potetmos i en kjele, og dekk til med vann. Kok opp, og la potetmosen småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar og mosen er gjennomvarm. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper. 
Skrell løken og børst soppen fri for jord. Kutt løken i grove terninger og del soppen i to. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken og soppen i omtrent 2 minutter under omrøring. Dryss over ½ ss hvetemel og tilsett mincen, rosmarin- og timiankrydderet, grønnsaksbuljongen og matfløten. Kok opp og spe med omtrent 1½ dl vann til ønsket konsistens. La det småkoke på lav varme frem til servering. Smak til med soyasausen og pepper rett før servering.  
Server de rørte tyttebærene til retten. 
God middag!