Pasta og brokkoli i kremet grønn saus med stekt halloumi, cashewnøtter og mynte
Vegetar

Pasta og brokkoli i kremet grønn saus

med stekt halloumi, cashewnøtter og mynte
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Linguine
200 g
(Hvete)
Brokkoli
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½ stk
Grønnkål
75 g
Grønne erter
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Crème fraîche
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Pastavann
1 dl
Halloumi
100 g
(Melk, Laktose)
Cashewnøtter
½ pakke
(Cashewnøtter)
Mynte
1 bunt
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
814 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien sammen med pastaen de siste 2–3 minuttene av pastaens koketid.     
Skrell sjalottløken og hvitløken, og kutt dem i tynne skiver. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll og grovhakk mynten. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til det er blankt. Tilsett kålen og ertene, og stek videre i ett minutt under omrøring. Tilsett grønnsaksbuljongen, crème fraîchen og 1 dl pastavann, og kok opp. Miks sausen jevn med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Spe eventuelt med mer pastavann til ønsket konsistens.  
 Kutt halloumien i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien og cashewnøttene i 1–2 minutter, eller til det er gyllent. Krydre med litt pepper.   
 Hell vannet av pastaen og brokkolien, ha det tilbake i kjelen, og vend inn den grønne sausen. Gi det hele en rask oppvarming, og fordel pastaen på tallerkener. Topp pastaen med halloumien, cashewnøttene, mynten og det revne sitronskallet.                
God middag!