Vegetar
Pasta og brokkoli i kremet grønn saus
med stekt halloumi, cashewnøtter og mynteNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pastavann
- pepper
- salt
Linguine
200 g
Brokkoli
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½ stk
Grønnkål
75 g
Grønne erter
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Crème fraîche
½–1 pakke
Pastavann
1 dl
Halloumi
100 g
Cashewnøtter
½ pakke
Mynte
1 bunt
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 814 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 92 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien sammen med pastaen de siste 2–3 minuttene av pastaens koketid.
Skrell sjalottløken og hvitløken, og kutt dem i tynne skiver. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll og grovhakk mynten. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til det er blankt. Tilsett kålen og ertene, og stek videre i ett minutt under omrøring. Tilsett grønnsaksbuljongen, crème
fraîchen og 1 dl pastavann, og kok opp. Miks sausen jevn med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Spe eventuelt med mer pastavann til ønsket konsistens.
Kutt halloumien i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien og cashewnøttene i 1–2 minutter, eller til det er gyllent. Krydre med litt pepper.
Hell vannet av pastaen og brokkolien, ha det tilbake i kjelen, og vend inn den grønne sausen. Gi det hele en rask oppvarming, og fordel pastaen på tallerkener. Topp pastaen med halloumien, cashewnøttene, mynten og det revne sitronskallet.
God middag!