Lune piadinabrød
fylt med yoghurtmarinert kylling, potetfries og frisk kålsalatNy oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Bakepotet
1 stk
Piadina
4 stk
Sitron
½ stk
Yoghurt naturell
½ pakke
Ras el hanout
½–1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Mynte
1 bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Sitron
½ stk
Tranebær
1 pakke
Mamma Mia salatblanding
75 g
Olivenolje
1 ss
Yoghurt naturell
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 777 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 96 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ras el hanouten er ikke så sterk, men tilpass mengden og smaken på marinaden så den passer for alle i familien.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i tynne båter. Ha potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend på dem halvveis i steketiden for et jevnere resultat. Varm piadinabrødene på brettet med friesene de siste 5 minuttene av steketiden.
Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha halve pakken med yoghurt i en bolle sammen med sitronskallet og ønsket mengde av ras el hanouten (se tips). Smak til med salt og pepper, og vend inn kyllingen.
Skyll og grovhakk mynten. Ha mynten og rødkålen i en salatbolle, og vend inn 1 ss olivenolje. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Vend inn tranebærene og salatblandingen rett før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og marinaden i omtrent 4 minutter under omrøring, eller til kyllingen er gjennomstekt. Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper.
Fyll piadinaene med kyllingen og kålsalaten, og server potetfriesene og resten av yoghurten til retten.
God middag!