Roede
Kjøttboller med tomatbulgur
stekte grønnsaker og krydderyoghurtNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Rødløk
½ stk
Tomatpuré
½ pakke
Bulgur
125 g
Vann
2½ dl
Olje
1 ts
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Zaatar
½–1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Three spice
½–1 pakke
Salt
½ ts
Olje
1 ts
Gul paprika
1 stk
Squash
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Sitruskrydder
1 pakke
Olje
1 ts
Ruccola
30 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 621 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 50 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle oppskriften kan man steke kjøttdeigen som den er, og blande inn krydderet og saltet. Vend kjøttet med grønnsakene, eller server det hver for seg.
Skrell rødløken og finhakk halvparten. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Tilsett halvparten av tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt.
Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg.
Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med zaatar-krydderet og litt salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
Ha kjøttdeigen i en bolle, og kna inn three spice-krydderet og ½ ts salt. Form deigen til små kjøttboller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bollene i 4–5 minutter under omrøring, til de er gylne og gjennomstekte. Ha bollene over på en tallerken.
Skyll og kutt paprikaen og squashen i grove biter. Kutt resten av rødløken i tynne båter. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 4 minutter, og krydre med sitruskrydderet. Ha kjøttbollene tilbake i stekepannen med grønnsakene, og stek videre i 1 minutt.
Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering.
100 g Kjøttboller: 100 g Grønnsaker: 140 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!
