Laktosefri
Sprøbakt seifilet med paprikaris
guacamole og spicy appelsin- og rødløksalatNy oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Basmatiris
135 g
Rød paprika
1 stk
Sprøbakt sei med tomatsalsa
320 g
Rødløk
½ stk
Appelsin
1 stk
Lime
½ stk
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Lime
½ stk
Guacamole
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 789 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 105 g
- Protein:
- 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle oppskriften noe kan paprikabitene bakes i ovnen sammen med fisken.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i mindre biter.
Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir, og bak den i ovnen i omtrent 15 minutter, til den er gjennomvarm og sprø.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet først i to, og deretter i tynne halvmåner. Vend løken og appelsinen sammen med 1 ss olivenolje i en bolle, og press over saften fra halve limen. Krydre med litt salt og dryss over chiliflakene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen i 2–3 minutter. Ha den ferdigkokte risen over i en sikt, og la vannet renne av. Vend inn risen med paprikaen, og krydre med litt salt og pepper.
Kutt resten av limen i båter og server dem og guacamolen til retten.
God middag!
