Sprøbakt seifilet med paprikaris, guacamole og spicy appelsin- og rødløksalat
Laktosefri

Sprøbakt seifilet med paprikaris

guacamole og spicy appelsin- og rødløksalat
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Basmatiris
135 g
Rød paprika
1 stk
Sprøbakt sei med tomatsalsa
320 g
(Fisk, Hvete)
Rødløk
½ stk
Appelsin
1 stk
Lime
½ stk
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Lime
½ stk
Guacamole
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
789 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
105 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle oppskriften noe kan paprikabitene bakes i ovnen sammen med fisken.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i mindre biter.     
Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir, og bak den i ovnen i omtrent 15 minutter, til den er gjennomvarm og sprø. 
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet først i to, og deretter i tynne halvmåner. Vend løken og appelsinen sammen med 1 ss olivenolje i en bolle, og press over saften fra halve limen. Krydre med litt salt og dryss over chiliflakene.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen i 2–3 minutter. Ha den ferdigkokte risen over i en sikt, og la vannet renne av. Vend inn risen med paprikaen, og krydre med litt salt og pepper.     
Kutt resten av limen i båter og server dem og guacamolen til retten.  
God middag!