
Laktosefri
Vegetar
Soya- og ingefærstekte eggenudler
med spicy peanøtt- og koriandersalat og smilende eggNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Eggnudler
125 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Egg
4 stk
Rød paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Kinakål og grønne bønner
250 g
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
Lime
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olje
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 704 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha limeskallet i koriandersalaten.
Kok eggene i 6–7 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del dem i to rett før servering.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skyll paprikaen og vårløken. Kutt paprikaen i strimler og vårløken i tykke skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, vårløken og kinakålblandingen i omtrent 2 minutter under omrøring. Krydre med litt salt, og ha det hele over på en tallerken.
Sil vannet fra de kokte nudlene, og la de dampe fra seg i 2 minutter. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i ingefærblandingen og nudlene. Stek nudlene under omrøring i 1 minutt. Tilsett soya- og ingefærsausen, og stek videre under omrøring i omtrent 2 minutter, eller til sausen har trukket godt inn i nudlene. Vend inn de stekte grønnsakene.
Skyll og tørk korianderen. Riv korianderen grovt oppi en bolle og vend inn peanøttene, chiliflakene, 1 ss olje og litt limesaft. Del resten av limen i båter.
Server nudlene og grønnsakene med de smilende eggene, koriandersalaten og limebåtene.
God middag!