Tonkatsu - japansk lakseschnitzel med coleslaw, teriyakisaus og sesamfrø
Laktosefri

Tonkatsu - japansk lakseschnitzel

med coleslaw, teriyakisaus og sesamfrø
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Tonkatsu lages vanligvis med svinekjøtt som paneres og friteres. Her har vi laget en variant med laks.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
135 g
Ingefær
½ bit
Gulrot
1 stk
Spisskål
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Sukker
½ ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Lakseburgere
260 g
(Fisk)
Panering
½ pakke
Teriyakisaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
875 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovriv ingefæren og gulroten. Skyll og kutt kålen i tynne strimler. Ha ingefæren, gulroten og kålen i en bolle og tilsett ½ ts sukker, ønsket mengde av chiliflakene, ½ ss eddik, ½ pose soyasaus og aiolien. Vend det godt sammen, og smak til med salt og pepper.     
Krydre lakseburgerne med salt og pepper på begge sider. Ha paneringen på en tallerken, og vend burgerne i paneringen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek lakse-tonkatsuene i omtrent 2 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og burgerne er gjennomstekte. Kutt gjerne tonkatsuene i strimler før servering.   
 Server lakse-tonkatsuene med risen, coleslawen, teriyakisausen og dryss over sesamfrøene.
God middag!